symbool  

Waardig sterven


waardig sterven

Waardig leven doet waardig sterven. Zolang we nog volop in het leven staan, zijn we geneigd om te hopen op een plotselinge dood die we niet merken. In onze slaap bijvoorbeeld. Begrijpelijk, maar niet terecht. Wie de kans heeft om de vruchten te plukken van een stervensperiode, kan ├ęcht waardig sterven. Want niet alleen kunnen we afscheid nemen van dit leven, we kunnen ook bepaalde zaken alsnog helen. De reisgeleider wil u daarbij helpen, door met u samen uw Heldenverhaal te schrijven.

De reisgeleider noemt de laatste levensfase de fase van de Held. In deze enorm intensieve periode merkt u
- wellicht voor het eerst - wat er echt toe doet in uw leven. Vanuit dit acute besef kijkt u misschien terug op zaken waar u spijt van heeft, of die onaf zijn. In plaats van hierover te treuren, kunt u deze zwarte plekken in uw levensverhaal alsnog in het Licht van de Heldenfase zetten.

Dat is niet gemakkelijk, anders had u dat wel eerder tijdens uw leven gedaan. Maar u kunt het, dit heet niet voor niets de fase van de Held! Gelukkig hoeft u het niet alleen te doen. De reisgeleider voelt een diepe herkenning met de situatie van mensen die hun Heldenverhaal schrijven. Zijn eigen reisverhaal vertelt over een doorbraak. Sindsdien geniet de reisgeleider met volle teugen van het leven, maar valt hij tegelijkertijd samen met de dood. Hierdoor is voor de reisgeleider de dood als bedreiging verdwenen. De reisgeleider is als geen ander in staat om u te begrijpen en u te ondersteunen.

Na het schrijven van uw Heldenverhaal kunt u waardig sterven, in het besef dat u waardig heeft geleefd.

meer over het Heldenverhaal thuisbasis reisgeleider